Міністерство інформаційної політики України


Міністерський борщ-батл: переміг всеукраїнський борщ з вишнями

22 грудня у кулінарних змаганнях з приготування кращого борщу змагалися чотири міністри українського Уряду. Захід відбувся  на підтримку внесення елементу “Культура приготування борщу” до переліку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. 

Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко  поділив учасників на дві команди та  запропонував  на вибір 80 відсотків інгредієнтів,  з яких традиційно готують борщ в Україні. Екстравагантний борщ з вишнями вирішили готувати Ольга Стефанішина, Віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, та Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики. А як основний інгредієнт смажену капусту – для свого борщу обрали  Роман Абрамовський, Міністр захисту довкілля і природних ресурсів, та Ігор Петрашко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

“Минулого тижня запропонував колегам-міністрам приготувати разом борщ. Така активність вкрай важлива для промоції страви та включення “Культури приготування українського борщу” до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. У команді із Ольгою Стефанішиною готували борщ за всеукраїнським рецептом! Вийшло смачно, як і у команди-суперників Ігоря Петрашко та Романа Абрамовського. Перемогу здобув борщ, бо по-іншому бути й не могло. Коли український борщ готують українці - завжди виходить смачно”, – ділиться враженнями від участі  Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Вишневий борщ на яловичому бульйоні вразив навіть знаного експерта Євгена Клопотенка. Натомість борщ Ігоря Петрашка та Романа Абрамовського отримав приз глядацьких симпатій. 

“Переміг борщ, однак обираючи переможця серед наших гостей, то я віддаю перевагу борщу з вишнями, а борщу зі смаженою капустою - приз глядацьких симпатій. Тепер будемо очікувати, щоб в Україні з'явилися вулиці на честь борщу, пам'ятники, щоб у нас був День борщу та ТВ-шоу”, – сказав голова ГО “Інститут культури України”. 

Наступний етап –  підготовка документів для внесення борщу в попередній список елементів нематеріальної культурної спадщини.

Переглянути, як міністри готували борщ, пропонуємо за посиланням:

https://www.facebook.com/MKIPUkraine/posts/2504266659698503

#борщнаш #uaBorshtch



Адреса цієї сторінки: http://mkip.gov.ua/news/4826.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове